KLANTENBEOORDELING

100% beveelt ons aan
De professionele huisvester
Nederlands 
Huisvesting personeel
Actueel nieuws woningmarkt

Tomatenplukkers in Zuid-Italië betogen tegen uitbuiting

Directe aanleiding voor de protestactie zijn twee dodelijke verkeersongelukken van de afgelopen week. Daarbij verongelukten zestien tomatenplukkers toen hun busjes bij de stad Foggia tegen een vrachtwagen vol tomaten botsten.

Sloppenwijk
De actie van vandaag was georganiseerd door de Italiaanse vakbond USB. Zwaaiend met vakbondsvlaggen liepen de tomatenplukkers van een sloppenwijk in de stad San Severo naar Foggia. Ze droegen borden met slogans als "Slaven nooit" en "Wij zijn arbeiders, geen vlees voor de slager".Veruit de meeste tomatenplukkers zijn Afrikanen en Oost-Europeanen. Ze krijgen slecht betaald voor hun werk, soms minder dan een euro per uur. Verder worden ze vaak gedwongen om te betalen voor het vervoer van hun verblijven naar de tomatenvelden.

Handhaven
Sinds 2016 geldt in Italië een wet die de uitbuiting van landarbeiders moet tegengaan. De Italiaanse premier Conte zei vandaag dat die wet beter gehandhaafd moet worden.In de ltaliaanse landbouw werken honderdduizenden plukkers, vaak illegaal en onder zware omstandigheden. Ze maken lange dagen van soms wel twaalf uur en verdienen veel minder dan het minimumloon.

Bron: nos.nl

Referenties

Van ’t Hof Rijnland
Waterweg wonen
Abb

Blokland
Woonbron
Woonkracht 10

Woningtypen

Appartementen Appartementen
Vrijstaande woningen Vrijstaande woningen
Eengezinswoningen Eengezinswoningen

Contact

Molendijk 16

3361 EN Sliedrecht

0184-820082

info@homeflex.nl

Vragen, klachten en storingen

Ga direct naar ons contactformulier

Ga direct naar ons klachtenformulier

Ga direct naar ons storingsformulier

 
Laat bericht achter