1. Home
  2. Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

Vrijdag 25 maart hebben een groot aantal Oekraïners hun intrek genomen in appartementen op het terrein van HomeFlex in Elsenbosch. Op verzoek van gemeente Westland is er ruimte gemaakt om langere tijd onderdak te bieden aan deze vluchtelingen.

In 2 weken tijd heeft HomeFlex ca. 30 appartementen in gereedheid gebracht. Lege appartementen zijn schoongemaakt en opnieuw ingericht met comfortabele bedden en meubilair. De appartementen hebben 3 of 4 slaapkamers en bieden onderdak aan o.a. gezinnen, ouders en kinderen, die gevlucht zijn uit Oekraïne. Gemeente Westland voorziet de bewoners van de eerste levensbehoeften en zal de bewoners de komende periode begeleiden.

De locatie die door HomeFlex in 2020 geopend is als huisvesting van arbeidsmigranten bestaat uit 120 appartementen. Alle appartementen hadden nog een lege slaapkamer die met het oog op mogelijke groei nog niet gebruikt werd. Door deze lege slaapkamers nu te gebruiken en in samenwerking met de klanten de bewoners anders in te delen kwamen er ca. 30 appartementen leeg en beschikbaar. Aan totaal ca. 120 Oekraïense vluchtelingen kan hiermee onderdak geboden worden.