1. Home

Actueel

 

Oplossing passende huisvesting arbeidsmigranten

04 september 2023
In de toch al krappe woningmarkt is het vinden van passende huisvesting voor arbeidsmigranten een enorme uitdaging. Op 21 september organiseren we daarom een zogenoemde Ronde Tafel Discussie waar we samen met gasten vanuit overheid en bedrijfsleven op zoek gaan naar bestaande en innovatieve oplossingen voor de huisvesting van de grote groep arbeidsmigranten. Feit is dat veel werk momenteel niet zou kunnen gebeuren zonder arbeidsmigranten. Het aantal arbeidsmigranten in Nederland is groot, en groeiend. Schattingen lopen uiteen van 700.000 tot 900.000. Ook zij moeten ergens wonen. Vaak wonen ze nu onzichtbaar, op ongewenste locaties en onder slechte omstandigheden.
meer weten

HomeFlex opent nieuwe locatie in Vlaardingen

02 november 2022
Op donderdag 3 november vond de officiële opening plaats van de nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten in Vlaardingen. Wethouder Ivana Somers en HomeFlex directeur Bert Verheij knipten samen het lintje door. Mevrouw Somers sprak in haar toesprak over een bijzonder moment nu een eerste locatie voor de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Vlaardingen in gebruik is genomen. 'Ik hoor positieve berichten van zowel bewoners als omwonenden', voegde ze toe. Bert Verheij bedankte vooral de betrokkenen die in de afgelopen 5 jaar betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van deze locatie. 
meer weten

Van kantoorpand naar studio’s

05 juli 2022
In Vlaardingen wordt gewerkt aan de transitie van een kantoorpand naar 39 studio’s voor de huisvesting van Arbeidsmigranten. Op dit moment is de verbouwing in de afrondende fase en vanaf augustus zullen de eerste werknemers hun intrek nemen in deze locatie. De bovenste 3 verdiepingen van het kantoorpand aan de Nijverheidsstraat worden in gebruik genomen door HomeFlex. Op de begane grond en eerste verdieping wordt huisvesting geboden aan Stichting Onder Een Dak (STOED). De verdiepingen van HomeFlex zijn zodanig aangepakt dat op iedere verdieping 13 studio’s gerealiseerd zijn. Iedere studio wordt compleet ingericht voor 1 of 2 personen en zijn inclusief keuken, badkamer en toilet. De bewoners hebben hier een eigen plekje met volop privacy.
meer weten

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

28 maart 2022
Vrijdag 25 maart hebben een groot aantal Oekraïners hun intrek genomen in de appartementen op de woonlocatie van HomeFlex in Honselersdijk, industrieterrein Elsenbosch. In samenwerking met gemeente Westland heeft HomeFlex ruimte gemaakt om langere tijd onderdak te bieden aan deze vluchtelingen. In twee weken tijd heeft HomeFlex ca. 30 drie- en vierkamerappartementen in orde gemaakt voor de opvang van Oekraïense gezinnen. De appartementen zijn schoongemaakt en opnieuw ingericht met comfortabele bedden en meubilair. De gemeente Westland voorziet de bewoners van de eerste levensbehoeften en zal ze de komende periode begeleiden.
meer weten

Huisvesting arbeidsmigranten in de Groene Metropoolregio

10 december 2021
Goede huisvesting van arbeidsmigranten is van groot economisch belang. Vanwege een krimpende arbeidsmarkt leveren arbeidsmigranten een aanzienlijke bijdrage in allerlei sectoren. Daarbij is het bieden van goede huisvesting een belangrijke voorwaarde en een maatschappelijke opgave. Achttien gemeenten in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen hebben besloten samen een regionaal beleidsplan huisvesting arbeidsmigranten op te stellen. Diversen deskundigen zijn betrokken bij het opstellen van het beleidsplan, waaronder werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters zoals HomeFlex. Willem Weggeman was namens HomeFlex op 9 december aanwezig bij een digitale panelbijeenkomst die in het teken stond van het opstellen van dit beleidsplan.
meer weten

HomeFlex maakt met Gemeente Molenlanden afspraken over de huisvesting van arbeidsmigranten.

02 september 2021
Op woensdag 1 september heeft Willem Weggeman namens HomeFlex zijn handtekening gezet onder de intentieverklaring ‘Huisvesting arbeidsmigranten in Molenlanden’. Samen met andere marktpartijen is afgesproken ervoor te zorgen dat arbeidsmigranten op een goede en veilige manier kunnen wonen en daarbij aandacht te hebben voor de omgeving.
meer weten