1. Home

Actueel

 

Bouw locatie Schagen officieel gestart

24 november 2023
Op donderdag 23 november is onder toeziend oog van belangstellenden en betrokkenen de feestelijke ‘eerste’ paal geslagen voor de nieuwbouwlocatie op De Lus in Schagen. Op deze locatie realiseert HomeFlex appartementen voor de verhuur aan arbeidsmigranten. Wethouder Simco Kruijer gaf het officiële startsein van de bouw. De wethouder Simco Kruijer: “De bouw van deze huisvestiging voor arbeidsmigranten benadrukt het belang van fatsoenlijke en passende huisvesting voor iedereen in onze gemeenschap. Arbeidsmigranten spelen een essentiële rol in onze samenleving en economie. De totstandkoming van dit gebouw was een gezamenlijke inspanning waarbij de samenwerking met de klankbordgroep van onschatbare waarde was.”
meer weten

Woningen geplaatst op nieuwbouwlocatie Zeewolde

06 november 2023
Afgelopen week zijn de laatste woningen geplaatst op onze locatie aan de Ibisweg in Zeewolde. Er zijn 16 tijdelijke woningen gerealiseerd, waarmee huisvesting geboden wordt aan 64 arbeidsmigranten, speciaal voor de agrarische sector. Op het terrein van de agrariër is ruimte voor huisvesting waarmee zijn personeel een fijne plek heeft om te verblijven.
meer weten

Oplossing passende huisvesting arbeidsmigranten

04 september 2023
In de toch al krappe woningmarkt is het vinden van passende huisvesting voor arbeidsmigranten een enorme uitdaging. Op 21 september organiseren we daarom een zogenoemde Ronde Tafel Discussie waar we samen met gasten vanuit overheid en bedrijfsleven op zoek gaan naar bestaande en innovatieve oplossingen voor de huisvesting van de grote groep arbeidsmigranten. Feit is dat veel werk momenteel niet zou kunnen gebeuren zonder arbeidsmigranten. Het aantal arbeidsmigranten in Nederland is groot, en groeiend. Schattingen lopen uiteen van 700.000 tot 900.000. Ook zij moeten ergens wonen. Vaak wonen ze nu onzichtbaar, op ongewenste locaties en onder slechte omstandigheden.
meer weten

HomeFlex opent nieuwe locatie in Vlaardingen

02 november 2022
Op donderdag 3 november vond de officiële opening plaats van de nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten in Vlaardingen. Wethouder Ivana Somers en HomeFlex directeur Bert Verheij knipten samen het lintje door. Mevrouw Somers sprak in haar toesprak over een bijzonder moment nu een eerste locatie voor de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Vlaardingen in gebruik is genomen. 'Ik hoor positieve berichten van zowel bewoners als omwonenden', voegde ze toe. Bert Verheij bedankte vooral de betrokkenen die in de afgelopen 5 jaar betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van deze locatie. 
meer weten

Van kantoorpand naar studio’s

05 juli 2022
In Vlaardingen wordt gewerkt aan de transitie van een kantoorpand naar 39 studio’s voor de huisvesting van Arbeidsmigranten. Op dit moment is de verbouwing in de afrondende fase en vanaf augustus zullen de eerste werknemers hun intrek nemen in deze locatie. De bovenste 3 verdiepingen van het kantoorpand aan de Nijverheidsstraat worden in gebruik genomen door HomeFlex. Op de begane grond en eerste verdieping wordt huisvesting geboden aan Stichting Onder Een Dak (STOED). De verdiepingen van HomeFlex zijn zodanig aangepakt dat op iedere verdieping 13 studio’s gerealiseerd zijn. Iedere studio wordt compleet ingericht voor 1 of 2 personen en zijn inclusief keuken, badkamer en toilet. De bewoners hebben hier een eigen plekje met volop privacy.
meer weten

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

28 maart 2022
Vrijdag 25 maart hebben een groot aantal Oekraïners hun intrek genomen in de appartementen op de woonlocatie van HomeFlex in Honselersdijk, industrieterrein Elsenbosch. In samenwerking met gemeente Westland heeft HomeFlex ruimte gemaakt om langere tijd onderdak te bieden aan deze vluchtelingen. In twee weken tijd heeft HomeFlex ca. 30 drie- en vierkamerappartementen in orde gemaakt voor de opvang van Oekraïense gezinnen. De appartementen zijn schoongemaakt en opnieuw ingericht met comfortabele bedden en meubilair. De gemeente Westland voorziet de bewoners van de eerste levensbehoeften en zal ze de komende periode begeleiden.
meer weten