1. Home
  2. Projecten
  3. Actuele projecten
  4. Naaldwijk - Elsenbosch

Een flexibele woonoplossing in het Westland

Vanwege de grote vraag naar huisvesting in de gemeente Westland worden de mogelijkheden bekeken voor het realiseren van flexibele huisvesting door HomeFlex. De glastuinbouw is een sector met veel werkgelegenheid en werk op verschillende niveaus en in verschillende branches. Er zijn veel mensen nodig om het productiewerk te doen. Arbeidsmigranten leveren een belangrijke bijdrage aan de Westlandse (glas)tuinbouw. De gemeente neemt haar verantwoordelijkheid door huisvesting voor arbeidsmigranten mogelijk te maken. Goede huisvesting is van groot belang. Bij het realiseren van nieuwe huisvestingsmogelijkheden is het betrekken van de omgeving een voorwaarde voor succes. In 2020 is deze locatie in gebruik genomen.

 

Op 14 maart 2019 vond er een inloopbijeenkomst plaats om de omwonenden te informeren over de bouw van huisvesting voor flexwerkers op het bedrijventerrein Elsenbosch aan de Burgemeester Elsenweg te Honselersdijk. Werkgevers, raadsleden en omwonenden waren aanwezig om de plannen in te zien. De voorlopige plannen die gepresenteerd zijn en de informatie en veelgestelde vragen over dit project kunt u hieronder downloaden. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via het emailadres: elsenbosch@homeflex.nl

 

Begin september 2019 is door gemeente Westland de vergunning afgegeven voor het realiseren van een wooncomplex met 119 tijdelijke woonunits en 1 tijdelijke beheerdersruimte in het project Elsenbosch in Honselersdijk. Op vrijdag 15 november heeft wethouder Karin Zwinkels de 'eerste' paal geslagen en is de bouw van het project feestelijk van start gegaan.

 

Halverwege juni 2020 staat de eerste fase overeind en worden de appartementen ingedeeld. Bekijk de video waarin een korte rondleiding gegeven wordt.

 

Inmiddels is dit appartementencomplex volledig in gebruik. Lees voor meer informatie de volgende nieuwsberichten:

 

Appartementencomplex arbeidsmigranten officieel geopend.

De oplossing voor huisvesting van arbeidsmigranten (video)

 

Vragen over dit project? Stuur dan een email naar elsenbosch@homeflex.nl.

Downloads
 
 
Informatiebrochure ElsenboschHuisvesting arbeidsmigranten Naaldwijk - plannen architectInrichtingsplan Elsenbosch concept