1. Home
  2. Projecten
  3. Actuele projecten
  4. Schagen - De Lus

Huisvesting voor arbeidsmigranten in Schagen

In Schagen en omgeving zijn veel arbeidsmigranten actief in verschillende sectoren. Om te zorgen voor goede huisvesting voor deze doelgroep heeft gemeente Schagen kenbaar gemaakt medewerking te verlenen aan de realisatie van huisvesting. Aan de noordwestzijde van Schagen, op industrieterrein De Lus, is hiervoor een kavel gereserveerd voor de huisvesting van ongeveer 330 arbeidsmigranten. 

 

Het initiatief

Ursem Modulaire Bouwsystemen en HomeFlex zijn de initiatiefnemers voor het plan. Tijdens de informatiebijeenkomsten op 14 februari zijn de plannen besproken met omwonenden en betrokkenen. Samen met de architect en gemeente Schagen is een plan ontwikkeld dat van hoge kwaliteit is voor de toekomstige bewoners en dat past in de omgeving. 

 

Het plan

Het plan bestaat uit 84 appartementen voor 4 personen. De appartementen zijn verdeeld over 8 logiesgebouwen die bestaan uit 3 verdiepingen. Op de begane grond zullen een aantal ruimtes ingedeeld worden als algemene ruimte voor bijvoorbeeld ontspanning of fitness. Totaal kunnen er 336 mensen verblijven in het complex.

 

Informatie

Op 14 februari hebben informatiebijeenkomsten plaatsgevonden waarmee omwonenden en betrokkenen geinformeerd zijn over de plannen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over dit project dan kunt u die per mail stellen via schagen@homeflex.nl.

Downloads
 
 
Informatiebrochure SchagenInformatie architect