1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Bouw locatie Schagen officieel gestart

Bouw locatie Schagen officieel gestart

Bouw locatie Schagen officieel gestart

Op donderdag 23 november is onder toeziend oog van belangstellenden en betrokkenen de feestelijke ‘eerste’ paal geslagen voor de nieuwbouwlocatie op De Lus in Schagen. Op deze locatie realiseert HomeFlex appartementen voor de verhuur aan arbeidsmigranten. Wethouder Simco Kruijer gaf het officiële startsein van de bouw. De wethouder Simco Kruijer: “De bouw van deze huisvestiging voor arbeidsmigranten benadrukt het belang van fatsoenlijke en passende huisvesting voor iedereen in onze gemeenschap. Arbeidsmigranten spelen een essentiële rol in onze samenleving en economie. De totstandkoming van dit gebouw was een gezamenlijke inspanning waarbij de samenwerking met de klankbordgroep van onschatbare waarde was.”

In omgeving Schagen zijn veel arbeidsmigranten werkzaam in de agrarische sector. Ca. 300 arbeidsmigranten zullen straks onderdak hebben op deze locatie op De Lus. In de appartementen krijgt iedere bewoner zijn eigen slaapkamer en wordt woonkamer, keuken en badkamer gedeeld.

 

HomeFlex en Ursem Modulaire Bouwsystemen (UMBS) zijn initiatiefnemers voor dit complex. UMBS is de bouwer van de modulaire appartementen. HomeFlex is eigenaar en beheerder. Er wordt een beheerder aangesteld die fungeert als aanspreekpunt voor de bewoners, onderhoud in en om de woningen verzorgt en zorgdraagt voor een goede leefomgeving van de bewoners.

 

Voor HomeFlex is dit de zesde locatie die gerealiseerd wordt. In 2017 is een dergelijk complex geopend in de gemeente Katwijk. Ook in gemeente Westland, Terneuzen, Vlaardingen, Sluiskil en Zeewolde is een concept als dit gerealiseerd. In meerdere andere gemeenten in Nederland lopen voorbereidingen voor een dergelijke huisvestingslocatie.