1. Home
  2. Veelgestelde Vragen
  3. Verhuurders - particulier

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Verhuurders - particulier

 

Is het mogelijk om mijn woning tijdelijk te verhuren?

Als uw woning onverkocht is gebleven na een verhuizing of als uw woning leeg staat tijdens een langer verblijf in het buitenland, kunt u ervoor kiezen om uw woning tijdelijk te verhuren. Wij bieden een flexibele oplossing, die u direct een financiële armslag biedt. Vul ons contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.

 

Hoe weet ik of mijn woning voldoet aan de SNF-norm

Bij de inhuur van uw woning zullen we beoordelen of er nog aanpassingen gedaan moeten worden om te voldoen aan de SNF-norm. In overleg met u bepalen we wie deze aanpassingen uitvoert.

 

Berekent HomeFlex bemiddelingskosten voor haar diensten?

Wij brengen geen bemiddelingskosten in rekening, omdat wij geen verhuurmakelaar zijn maar een professionele huisvester met technisch beheer.

 

Wie betaalt de rekeningen voor de hypotheek, gas, water, elektra en woonverzekeringen?

De contracten voor gas, water en elektra kunnen eventueel gedurende de looptijd door ons overgenomen worden.

 

Moet ik zelf mijn woning verzekeren?

Omdat u de eigenaar van de woning bent, bent u verantwoordelijk voor de verzekering van de woning. Evenzo voor de gemeentelijke belastingen en eventuele toeristenbelasting.

 

Hoe wordt er omgegaan met bezichtigingen als de woning ook te koop staat tijdens de verhuurperiode?

In het geval van te koop staande woningen, mogen maximaal twee bezichtigingen per week gepland worden. Wij verzoeken u om ons minimaal vijf werkdagen van te voren te informeren over de datum en de tijd van de bezichtiging, zodat we dit aan de bewoners kunnen laten weten.

Wat gebeurt er als ik mijn woning verkoop terwijl het verhuurd is aan HomeFlex.

Laat ons weten wanneer u de wens heeft om de woning te verkopen. Als de woning verkocht wordt zal de opzegtermijn aangehouden worden die is overeengekomen in de huurovereenkomst, afhankelijk van de overeengekomen looptijd in het contract.

Wie kan ik als bewoners in mijn woning verwachten?

Dit varieert enorm. Op dit moment huisvesten wij een groot aantal buitenlandse werknemers van verschillende nationaliteiten. Wij verhuren de woningen aan bedrijven en uitzendorganisaties die huisvesting zoeken voor hun buitenlands personeel.

 

Welk onderhoud moet ik als verhuurder uitvoeren?

Over het te verrichten onderhoud worden afspraken gemaakt bij de opname van de woning. C.V.-keuring en tuinonderhoud is in de meeste gevallen de verantwoordelijkheid van de verhuurder.

 

Controleert HomeFlex de woningen tijdens de huurperiode?

Uiteraard! Iedere twee weken gaan onze inspecteurs naar de woningen en wordt er gecontroleerd of huisregels nageleefd worden. Mochten er problemen voordoen dan worden de bewoners daarop aangesproken en is HomeFlex altijd bereikbaar.