1. Home

Actuele nieuwsberichten

 

Bouw locatie Schagen officieel gestart

24 november 2023
Op donderdag 23 november is onder toeziend oog van belangstellenden en betrokkenen de feestelijke ‘eerste’ paal geslagen voor de nieuwbouwlocatie op De Lus in Schagen. Op deze locatie realiseert HomeFlex appartementen voor de verhuur aan arbeidsmigranten. Wethouder Simco Kruijer gaf het officiële startsein van de bouw. De wethouder Simco Kruijer: “De bouw van deze huisvestiging voor arbeidsmigranten benadrukt het belang van fatsoenlijke en passende huisvesting voor iedereen in onze gemeenschap. Arbeidsmigranten spelen een essentiële rol in onze samenleving en economie. De totstandkoming van dit gebouw was een gezamenlijke inspanning waarbij de samenwerking met de klankbordgroep van onschatbare waarde was.”
meer weten

Woningen geplaatst op nieuwbouwlocatie Zeewolde

06 november 2023
Afgelopen week zijn de laatste woningen geplaatst op onze locatie aan de Ibisweg in Zeewolde. Er zijn 16 tijdelijke woningen gerealiseerd, waarmee huisvesting geboden wordt aan 64 arbeidsmigranten, speciaal voor de agrarische sector. Op het terrein van de agrariër is ruimte voor huisvesting waarmee zijn personeel een fijne plek heeft om te verblijven.
meer weten

Oplossing passende huisvesting arbeidsmigranten

04 september 2023
In de toch al krappe woningmarkt is het vinden van passende huisvesting voor arbeidsmigranten een enorme uitdaging. Op 21 september organiseren we daarom een zogenoemde Ronde Tafel Discussie waar we samen met gasten vanuit overheid en bedrijfsleven op zoek gaan naar bestaande en innovatieve oplossingen voor de huisvesting van de grote groep arbeidsmigranten. Feit is dat veel werk momenteel niet zou kunnen gebeuren zonder arbeidsmigranten. Het aantal arbeidsmigranten in Nederland is groot, en groeiend. Schattingen lopen uiteen van 700.000 tot 900.000. Ook zij moeten ergens wonen. Vaak wonen ze nu onzichtbaar, op ongewenste locaties en onder slechte omstandigheden.
meer weten

HomeFlex opent nieuwe locatie in Vlaardingen

02 november 2022
Op donderdag 3 november vond de officiële opening plaats van de nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten in Vlaardingen. Wethouder Ivana Somers en HomeFlex directeur Bert Verheij knipten samen het lintje door. Mevrouw Somers sprak in haar toesprak over een bijzonder moment nu een eerste locatie voor de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Vlaardingen in gebruik is genomen. 'Ik hoor positieve berichten van zowel bewoners als omwonenden', voegde ze toe. Bert Verheij bedankte vooral de betrokkenen die in de afgelopen 5 jaar betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van deze locatie. 
meer weten

Van kantoorpand naar studio’s

05 juli 2022
In Vlaardingen wordt gewerkt aan de transitie van een kantoorpand naar 39 studio’s voor de huisvesting van Arbeidsmigranten. Op dit moment is de verbouwing in de afrondende fase en vanaf augustus zullen de eerste werknemers hun intrek nemen in deze locatie. De bovenste 3 verdiepingen van het kantoorpand aan de Nijverheidsstraat worden in gebruik genomen door HomeFlex. Op de begane grond en eerste verdieping wordt huisvesting geboden aan Stichting Onder Een Dak (STOED). De verdiepingen van HomeFlex zijn zodanig aangepakt dat op iedere verdieping 13 studio’s gerealiseerd zijn. Iedere studio wordt compleet ingericht voor 1 of 2 personen en zijn inclusief keuken, badkamer en toilet. De bewoners hebben hier een eigen plekje met volop privacy.
meer weten

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

28 maart 2022
Vrijdag 25 maart hebben een groot aantal Oekraïners hun intrek genomen in de appartementen op de woonlocatie van HomeFlex in Honselersdijk, industrieterrein Elsenbosch. In samenwerking met gemeente Westland heeft HomeFlex ruimte gemaakt om langere tijd onderdak te bieden aan deze vluchtelingen. In twee weken tijd heeft HomeFlex ca. 30 drie- en vierkamerappartementen in orde gemaakt voor de opvang van Oekraïense gezinnen. De appartementen zijn schoongemaakt en opnieuw ingericht met comfortabele bedden en meubilair. De gemeente Westland voorziet de bewoners van de eerste levensbehoeften en zal ze de komende periode begeleiden.
meer weten

Huisvesting arbeidsmigranten in de Groene Metropoolregio

10 december 2021
Goede huisvesting van arbeidsmigranten is van groot economisch belang. Vanwege een krimpende arbeidsmarkt leveren arbeidsmigranten een aanzienlijke bijdrage in allerlei sectoren. Daarbij is het bieden van goede huisvesting een belangrijke voorwaarde en een maatschappelijke opgave. Achttien gemeenten in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen hebben besloten samen een regionaal beleidsplan huisvesting arbeidsmigranten op te stellen. Diversen deskundigen zijn betrokken bij het opstellen van het beleidsplan, waaronder werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters zoals HomeFlex. Willem Weggeman was namens HomeFlex op 9 december aanwezig bij een digitale panelbijeenkomst die in het teken stond van het opstellen van dit beleidsplan.
meer weten

HomeFlex maakt met Gemeente Molenlanden afspraken over de huisvesting van arbeidsmigranten.

02 september 2021
Op woensdag 1 september heeft Willem Weggeman namens HomeFlex zijn handtekening gezet onder de intentieverklaring ‘Huisvesting arbeidsmigranten in Molenlanden’. Samen met andere marktpartijen is afgesproken ervoor te zorgen dat arbeidsmigranten op een goede en veilige manier kunnen wonen en daarbij aandacht te hebben voor de omgeving.
meer weten

Campagne Arbeidsmigratie Werkt gestart

20 mei 2021
Samen met andere partners uit de branche is een start gemaakt met de campagne ‘arbeidsmigratie werkt’. Het doel van deze campagne is kennismaken met de arbeidsmigrant en ook het belang van arbeidsmigratie kenbaar maken in de samenleving. Op dit moment wonen er inmiddels meer dan een half miljoen arbeidsmigranten in Nederland die hard werken in verschillende sectoren. Zaken als wonen, werken en gezondheid is voor deze groep mensen niet altijd even goed geregeld.
meer weten

Eerste bewoners arriveren in appartementencomplex Sluiskil

04 mei 2021
Het appartementencomplex aan de Leidinglaan dat speciaal gerealiseerd is voor de huisvesting van arbeidsmigranten is gereed. Vanaf begin mei zullen de eerste gasten arriveren voor een verblijf in deze compleet ingerichte woningen. HomeFlex B.V. uit Sliedrecht is de initiatiefnemer van dit project. De totstandkoming van dit complex is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen HomeFlex en de gemeente Terneuzen. Gedurende het hele traject zijn ook omwonenden betrokken bij de realisatie door de gevormde klankbordgroep. Het resultaat is een mooi en eigentijds complex waar bewoners een fijne thuisbasis hebben tijdens hun werkperiode in Nederland.
meer weten

Realisatie project Sluiskil vordert

02 maart 2021
Na het slaan van de eerste paal in november 2020 is de bouw en realisatie van het complex voortvarend van start gegaan. Inmiddels staan alle units op hun plek en staat er een volwaardig appartementencomplex aan de zuidkant van Sluiskil. Doordat de units in de fabriek zijn gefabriceerd verrees er in een week tijd een volledig appartementencomplex met 32 appartementen. De bouw heeft twee weken stilgelegen toen Nederland genoot van sneeuw- en ijsplezier, maar inmiddels heeft het complex zijn vorm. De afwerking met de steenstrips zorgen ervoor dat het complex past in de woonomgeving en ondanks dat het flexibele bouw betreft heeft dit complex een uitstraling van permanente bouw. 
meer weten

Onderzoek: Share My Voice

07 januari 2021
Graag maken we gebruik van onze kanalen om het onderzoek van 'Share my voice' onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk arbeidsmigranten. Nederland kan niet zonder arbeidsmigranten. Er werken honderdduizenden mensen uit de hele wereld in ons land om de economie draaiende te houden. Bedrijven uit diverse sectoren, van logistiek tot tuinbouw, drijven op deze waardevolle krachten. Toch weten veel Nederlanders nog weinig over arbeidsmigranten en heerst er veel onwetendheid.
meer weten

Eerste paal geslagen in Sluiskil

26 november 2020
Op 25 november is de officiële paal geslagen door wethouder Frank van Hulle voor het nieuwbouwproject in Sluiskil. Dit project bestaat uit 32 appartementen voor arbeidsmigranten die door HomeFlex worden gerealiseerd, verhuurd en beheerd. Directeur Bert Verheij sprak zijn dank uit richting gemeente Terneuzen die in de voorbereidingen van dit project erg voortvarend te werk gegaan is. Wethouder van Hulle noemde dit project een voorbeeldproject voor heel Nederland dat voldoet aan de vraag naar huisvesting die momenteel leeft in veel gemeenten. Doordat het project voldoet aan de bevindingen die door commissie Roemer gesteld zijn kunnen arbeidsmigranten hier op een goede manier gehuisvest worden.
meer weten

Startsein bouw huisvestingscomplex Sluiskil

12 november 2020
Eind april 2020 heeft Gemeente Terneuzen de vergunning verleend voor de bouw van een tijdelijk complex voor arbeidsmigranten aan de Leidinglaan in Sluiskil. Donderdag 12 november heeft de grondoverdracht plaatsgevonden waarmee nu gestart kan worden met de realisatie van het wooncomplex. Het project Het appartementencomplex bestaat uit 32 appartementen voor 2 of 3 personen. De bewoners hebben allemaal een eigen slaapkamer en delen keuken, woonkamer en badkamer met een of twee andere bewoners. Totaal zullen er ca. 80 personen gehuisvest worden.
meer weten

Appartementencomplex arbeidsmigranten Westland officieel geopend

08 oktober 2020
Donderdag 8 oktober is in gemeente Westland een nieuw appartementencomplex officieel geopend door Wethouder Abee (gemeente Westland) en eigenaar Bert Verheij (HomeFlex). Beide benoemden in hun toespraak het gelopen traject voor de totstandkoming van dit project en spraken dank uit naar de betrokken partijen. ‘Hiermee is Westland een mooie woonlocatie voor arbeidsmigranten rijker;.
meer weten

Woning verhuren? HomeFlex zoekt woningen

02 september 2020
Heeft u een (tijdelijk) leegstaande woning die u wilt verhuren? HomeFlex komt graag vrijblijvend de woning bezichtigen om te zien of we iets voor u kunnen betekenen.   Hoe werkt HomeFlex? HomeFlex huurt woningen in heel Nederland. In overleg met de eigenaar huren we de woningen ongemeubileerd in. We voorzien de woning van een complete inrichting en sluiten zelf de GWL en internet contracten af. De woning wordt vervolgens compleet ingericht verhuurd aan bedrijven die huisvesting zoeken voor hun personeel.
meer weten

Mark Stout nieuwe Operationeel Directeur

01 juli 2020
Vanaf 1 juli wordt de directie bij HomeFlex uitgebreid met Mark Stout. Na ruim een jaar werkzaam te zijn geweest als Facility Manager bij het bedrijf, zet hij zijn carrière bij HomeFlex nu voort als ‘Operationeel Directeur’. Samen met Willem Weggeman vormt Mark de dagelijkse leiding van HomeFlex. Willem zal vooral het aanspreekpunt zijn voor overheid en gemeentes aangaande huisvesting van arbeidsmigranten. Hij doet dit samen met directeur/eigenaar Bert Verheij. Mark is verantwoordelijk voor de operationele zaken binnen het bedrijf die komen kijken bij het regelen van goede huisvesting.
meer weten

Vergunning projectlocatie Sluiskil

22 juni 2020
Eind april 2020 heeft gemeente Terneuzen de vergunning verleend voor de bouw van een tijdelijk complex voor arbeidsmigranten aan de Leidinglaan in Sluiskil. Inmiddels is ook de bezwaartermijn verlopen. We zijn hiermee weer een stap dichterbij de realisatie van dit project. Het tekort aan geschikte woonruimte voor arbeidskrachten in de omgeving vraagt om een oplossing. Met dit project worden in totaal 32 appartementen voor 2 of 3 personen gerealiseerd waarmee voor ca. 80 personen woonruimte beschikbaar komt. De appartementen zijn voorzien van 1-persoons slaapkamers en compleet ingericht met keuken en sanitair. Ook zal een beheerder aangesteld worden voor het complex.
meer weten

Huisvesting buitenlandse werknemers gezocht

09 juni 2020
Nederland krijgt beetje bij beetje grip op de Corona-crisis. Langzaamaan versoepelen de maatregelen en wordt steeds meer werk weer opgepakt. Daarnaast is momenteel het hoogseizoen in de bloemen- en AGF-sector. Er wordt hierdoor ook weer steeds vaker gezocht naar huisvesting voor buitenlandse werknemers. Heeft u buitenlandse werknemers in dienst? Voor de gezochte huisvesting kunt u terecht bij HomeFlex. Wanneer u de huisvesting van buitenlandse werknemers uit handen geeft, heeft u er vrijwel geen omkijken naar en weet u zeker dat het goed geregeld is.
meer weten

Corona maatregelen door HomeFlex

09 april 2020
Tijdens de Corona-crisis, waar we op dit moment middenin zitten, worden bedrijven er toe gedwongen om maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Zowel maatregelen intern, als extern.    Wanneer het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland, blijkt hoe belangrijk het is dat buitenlandse werknemers een eigen slaapkamer hebben, die ze niet hoeven te delen. Daarmee kan ook in huis zoveel mogelijk afstand gehouden worden om besmetting tegen te gaan en is er een mogelijkheid om je terug te trekken in isolatie wanneer je ziekteverschijnselen hebt. 
meer weten

Bouwupdate Elsenbosch maart 2020

24 maart 2020

Van de bouwplaats...

Vorige week zijn er weer nieuwe foto's gemaakt van het nieuwbouwproject voor arbeidsmigranten in Naaldwijk. Op deze foto's is goed te zien hoe het appartementencomplex vorm krijgt. De 8 'torens' uit de eerste fase staan op hun plaats en ook de trappen en balustrades zijn geplaatst. Doordat de gevelbeplating op dit moment bevestigd wordt, is al goed te zien wat een mooie uitstraling het complex gaat krijgen.

Fase 2 is ook gestart. De eerste units staan. Wekelijks wordt daar een nieuwe 'toren' geplaatst tot een totaal van 12. Bekijk onderstaande foto's om te zien hoe het er op dit moment voor staat.

meer weten

SNF-keuring 2020 succesvol afgerond

18 maart 2020
Na een aantal intensieve weken van inspecteren, controleren en keuren is het verlossende woord eruit! HomeFlex mag zich weer een jaar lang SNF-gecertificeerd noemen. Dat houdt in dat onze woningen voldoen aan de gestelde norm voor huisvesting van arbeidsmigranten. Dagelijks werken onze inspecteurs aan de veiligheid en hygiene in onze woningen door alle woningen tweewekelijks te controleren.
meer weten

Veiligheidsstandaard in de woningen

21 januari 2020
Afgelopen maanden is HomeFlex bezig geweest met de ontwikkeling van een veiligheidsstandaard voor in de woningen. Deze standaard zorgt ervoor dat zowel de bewoners als onze inspecteurs in een oogopslag weten en kunnen zien of de benodigde middelen (nog) in orde zijn om de veiligheid van onze bewoners zoveel mogelijk te waarborgen. 
meer weten

Appartementencomplex voor arbeidsmigranten komt van de grond

13 januari 2020

Op dinsdag 7 januari zijn de eerste units geplaatst voor het appartementencomplex dat in Honselersdijk gebouwd wordt t.b.v. huisvesting arbeidsmigranten. Als 'blokken' worden de units op elkaar gestapeld, waarna in de weken erna de afwerking van boven- binnen- en zijkant gedaan wordt. Totaal worden 20 blokken met daarin 12 appartementen geplaatst op de bouwlocatie Elsenbosch in gemeente Westland.

De oplevering van het complex staat gepland voor medio 2020, waarna ca. 300 arbeidsmigranten gehuisvest kunnen worden in dit kwalitatief hoogwaardige complex.

meer weten

De contouren van Elsenbosch worden zichtbaar

19 december 2019
Op de bouwplaats in Honselersdijk wordt keihard gewerkt, en langzamerhand worden de contouren zichtbaar. Fase 1 (rechts op de foto) is bijna klaar voor het plaatsen van de appartementen. De fundering is gelegd en de ondergrondse infrastructuur is grotendeels gerealiseerd. Bij Fase 2 (links op de foto) is de fundering zichtbaar en ook daar wordt gestart met het leidingwerk. We kijken uit naar begin januari, wanneer de units voor Fase 1 zullen arriveren en het appartementencomplex snel vorm krijgt.
meer weten

Storingsnummer 24/7 bereikbaar

20 november 2019
Sinds 1 november is HomeFlex buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar op een nieuw storingsnummer. Hiermee willen we ons service niveau vergroten en interne processen optimaliseren.
meer weten

Bouw Elsenbosch feestelijk van start

18 november 2019
Op vrijdag 15 november is de bouw van project Elsenbosch feestelijk van start gegaan met het slaan van de 'eerste' paal. Wethouder Karin Zwinkels mocht plaats nemen in de heistelling om de officiële handeling te verrichten. Onder toeziend oog van ca. 80 geïnteresseerden (personeelsleden HomeFlex, omwonenden, politici en andere betrokkenen) ging een rode paal met witte HomeFlex letters de grond in.
meer weten

Opdracht bouw complex Elsenbosch ondertekend

08 november 2019
HomeFlex ondertekent opdracht bouw huisvestingcomplex voor arbeidsmigranten in Honselersdijk Gemeente Westland heeft begin september een vergunning afgegeven aan HomeFlex voor een wooncomplex met 119 appartementen en 1 beheerdersruimte ten behoeve van het project Elsenbosch in Honselersdijk. Op vrijdag 8 november zijn de laatste documenten ondertekend waarmee het definitieve startsein is gegeven voor de bouw van dit complex.
meer weten

Nieuwe informatiebrochure in de woningen

10 oktober 2019
Vanaf deze week worden er in onze woningen aangepaste informatiebrochures verspreid. In deze informatiemap vinden de bewoners belangrijke telefoonnummers die ze kunnen bellen bij storingen en calamiteiten, maar ook praktische informatie zoals afval-info en de wificode. Een ander onderdeel van de brochure zijn de huisregels die gelden in onze woningen. Om de leefomgeving voor de bewoners, omwonenden én de woningeigenaar optimaal te houden is het belangrijk dat de regels nageleefd worden. Iedere twee weken vindt hiervoor een inspectie plaats door een van onze inspecteurs. 
meer weten

Vergunning projectlocatie Elsenbosch

19 september 2019

Begin september heeft Gemeente Westland de vergunning afgegeven voor een wooncomplex met 119 tijdelijke woonunits en 1 tijdelijke beheerdersruimte in het project Elsenbosch in Honselersdijk. Een mooie oplossing voor de huisvesting van arbeidsmigranten die zich de afgelopen jaren al bewezen heeft in de gemeente Katwijk waar HomeFlex in 2017 een vergelijkbaar complex heeft opgeleverd.

Voor meer informatie over dit project verwijzen we u naar de projectpagina van locatie Elsenbosch

meer weten

HomeFlex in het Reflex magazine

11 september 2019
Deze maand verscheen de editie van het Reflex magazine met daarin een mooi verhaal over HomeFlex. De kernwoorden flexibiliteit en ontzorging komen hierin aan de orde. Lees verder voor het hele artikel.
meer weten

Nieuwe website voor HomeFlex

10 september 2019
Vanaf vandaag is de nieuwe website van HomeFlex live! Een overzichtelijke website waar snel de juiste informatie gevonden kan worden. Informatie over het huren van onze woningen, maar ook informatie over het verhuren van woningen aan HomeFlex. Aan omwonenden en overheden vertellen we het concept van HomeFlex. En uiteraard is het mogelijk om op verschillende manieren met HomeFlex in contact te komen.
meer weten

SNF-keuring 2019 is binnen

11 juni 2019
Afgelopen vrijdag 7 juni zijn de woningen van HomeFlex wederom goedgekeurd door SNF. Dat betekent dat we weer een jaar lang het keurmerk 'SNF-gecertificeerd' mogen dragen! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en dat werd dan ook gevierd met de collega's.
meer weten

Inloopavond Project Elsenbosch te Naaldwijk

15 maart 2019
Gisterenavond vond de inloopbijeenkomst plaats over het project Elsenbosch. Omwonenden, belanghebbenden en andere geïnteresseerden kregen informatie over de plannen die er liggen om buitenlands personeel te huisvesten in Naaldwijk. Veel vragen konden worden beantwoord.
meer weten

Opening Flexcomplex Katwijk

15 oktober 2017
Het door HomeFlex gerealiseerde flexwonencomplex in Katwijk is geopend en in gebruik genomen. Deze locatie biedt huisvesting aan 64 arbeidsmigranten die werkzaam zijn in het Westland. Het appartementencomplex bestaat uit 16 appartementen en is gebouwd met een vergunning voor 10 jaar. Maar aan de kwaliteit van het gebouw is dat zeker niet te merken. De woningen zijn gebouwd met de kwaliteit van permanent wonen. Qua uitstraling is gekozen voor een industrieel karakter, passend bij de omgeving, namelijk een industrieterrein. Op het complex is voldoende parkeerruimte aanwezig en de appartementen zijn comfortabel ingericht. 
meer weten