1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Oplossing passende huisvesting arbeidsmigranten

Oplossing passende huisvesting arbeidsmigranten

Oplossing passende huisvesting arbeidsmigranten

In de toch al krappe woningmarkt is het vinden van passende huisvesting voor arbeidsmigranten een enorme uitdaging. Op 21 september organiseren we daarom een zogenoemde Ronde Tafel Discussie waar we samen met gasten vanuit overheid en bedrijfsleven op zoek gaan naar bestaande en innovatieve oplossingen voor de huisvesting van de grote groep arbeidsmigranten.

Feit is dat veel werk momenteel niet zou kunnen gebeuren zonder arbeidsmigranten. Het aantal arbeidsmigranten in Nederland is groot, en groeiend. Schattingen lopen uiteen van 700.000 tot 900.000. Ook zij moeten ergens wonen. Vaak wonen ze nu onzichtbaar, op ongewenste locaties en onder slechte omstandigheden.

In oktober 2020 bracht de Commissie Roemer het veelbesproken advies uit ‘Geen tweederangsburgers: Aanbevelingen om misstanden bij arbeidsmigranten in Nederland tegen te gaan.’ Met andere woorden: biedt fatsoenlijke huisvesting.

Maar in de toch al krappe woningmarkt is het vinden van passende huisvesting voor arbeidsmigranten een enorme uitdaging. Solide registraties bestaan nauwelijks, en zijn ook eigenlijk niet mogelijk, want schrijf je je daadwerkelijk in bij de buitenlandse gemeente waar je voor een paar maanden gaat werken?

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Platform31, Mosaic World en HomeFlex. In de ronde tafel discussie gaan we samen met u op zoek naar bestaande en innovatieve oplossingen voor huisvesting van de grote groep arbeidsmigranten.

Wij nodigen u graag uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst en uw kennis en ervaringen te delen met anderen tijdens de discussies.

 

Oplossingen voor passende huisvesting voor arbeidsmigranten

  • 21 september 2023, 12:30-16:30
  • Crown Plaza Utrecht – Central Station

 

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Platform31. Meedoen is gratis.

 

We zien u graag op 21 september in Utrecht.