1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Woningen geplaatst op nieuwbouwlocatie Zeewolde

Woningen geplaatst op nieuwbouwlocatie Zeewolde

Woningen geplaatst op nieuwbouwlocatie Zeewolde

Afgelopen week zijn de laatste woningen geplaatst op onze locatie aan de Ibisweg in Zeewolde. Er zijn 16 tijdelijke woningen gerealiseerd, waarmee huisvesting geboden wordt aan 64 arbeidsmigranten, speciaal voor de agrarische sector. Op het terrein van de agrariër is ruimte voor huisvesting waarmee zijn personeel een fijne plek heeft om te verblijven.

Unieke samenwerking

Uniek aan deze locatie is dat HomeFlex voor de realisatie van deze woningen is opgetrokken met de akkerbouwer die een goede oplossing wilde voor huisvesting van de medewerkers. Om ze te ontzorgen en arbeids- en huurcontracten gescheiden te houden is HomeFlex hierbij betrokken. De maanden dat de akkerbouwer de woningen niet ‘nodig’ heeft voor zijn personeel, zal HomeFlex ze verhuren aan andere partijen. Zo ontstaat een optimale samenwerking tussen de agrariër en de huisvester.

 

Nieuwe vorm

De woningen zijn in de fabriek gemaakt en worden in modules aangeleverd op het bouwterrein. Daar worden ze geplaatst, gestapeld en verder afgewerkt. Deze snelle en efficiënte manier van modulair bouwen is voor HomeFlex niet onbekend.

Nieuw in dit project is dat de woningen een andere uitstraling hebben. Waar HomeFlex eerder appartementen realiseerde is bij deze locatie gekozen voor ‘woningen’. Daarbij is gekeken wat het beste past bij de omgeving en gekozen voor natuurlijk materiaal met een hoge mate van circulariteit. Beneden is de woonkamer, keuken en badkamer en op de eerste verdieping zijn de slaapkamers. Uiteraard is gekozen voor 1-persoonsslaapkamers om privacy en kwaliteit te kunnen borgen. Iedere woning is voor 4 personen en wordt compleet ingericht verhuurd.

 

Opening

De komende maanden zullen in teken staan van de afwerking en inrichting van de woningen voordat ze begin 2024 in gebruik genomen worden.