1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Huisvesting buitenlandse werknemers gezocht

Huisvesting buitenlandse werknemers gezocht

Huisvesting buitenlandse werknemers gezocht

Nederland krijgt beetje bij beetje grip op de Corona-crisis. Langzaamaan versoepelen de maatregelen en wordt steeds meer werk weer opgepakt. Daarnaast is momenteel het hoogseizoen in de bloemen- en AGF-sector. Er wordt hierdoor ook weer steeds vaker gezocht naar huisvesting voor buitenlandse werknemers.

Heeft u buitenlandse werknemers in dienst? Voor de gezochte huisvesting kunt u terecht bij HomeFlex. Wanneer u de huisvesting van buitenlandse werknemers uit handen geeft, heeft u er vrijwel geen omkijken naar en weet u zeker dat het goed geregeld is.

Aandachtspunten bij huisvesting buitenlandse werknemers.

Bij het zoeken naar geschikte huisvesting is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Allereerst is het van belang dat het bedrijf een SNF-keurmerk heeft. Dan is in ieder geval de basis qua privacy en sanitaire voorzieningen goed geregeld. Daarnaast wordt door veel werkgevers gezocht naar huisvesting met 1-persoonsslaapkamers voor de buitenlandse werknemers.

Een beheerservice en storingsdienst is een fijne extra service, zodat door de buitenlandse werknemers contact gezocht kan worden met een storingsmonteur, mochten er onverhoopt dingen kapot gaan.

 

Aanjaagteam bescherming arbeidsmigranten

Door de overheid wordt momenteel gezocht naar de juiste manier om buitenlandse werknemers meer bescherming te bieden op het werk, en in de huisvesting. Een aanjaagteam, onder leiding van Emile Roemer, onderzoekt mogelijkheden die er zijn om tijdens en na de corona-crisis de arbeidsmigranten te beschermen tegen de bijkomende problematiek. Er wordt gekeken naar lokale oplossingen, maar ook aangestuurd op landelijk beleid aangaande arbeidsmigranten en uitzendbureaus. Als we kijken naar de eerste signalen uit de media, lijkt er aangestuurd te worden op het verplicht stellen van maximaal 1 persoon per slaapkamer.

 

Huisvesting door HomeFlex

De huidige corona-crisis benadrukt nog meer hoe belangrijk privacy en hygiëne zijn in een woonsituatie. Daarnaast is flexibiliteit in het huren van huisvesting een fijne bijkomstigheid voor werkgevers van buitenlandse werknemers. HomeFlex biedt u het volgende:

  • Flexibele huisvesting vanaf 1 week én wekelijks opzegbaar;
  • Compleet ingerichte woningen, inclusief gas, water, licht en internet voor een all-in tarief;
  • Eigen slaapkamer voor iedere bewoner;
  • Indien gewenst kan extra schoonmaakservice afgenomen worden;
  • Uiteraard is HomeFlex SNF-gecertificeerd.

Mocht u vragen hebben over de huisvesting van uw buitenlandse werknemer, dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze accountmanagers via 0184 - 82 00 83.