1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Corona maatregelen door HomeFlex

Corona maatregelen door HomeFlex

Corona maatregelen door HomeFlex

Tijdens de Corona-crisis, waar we op dit moment middenin zitten, worden bedrijven er toe gedwongen om maatregelen te nemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Zowel maatregelen intern, als extern. 

 

Wanneer het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten in Nederland, blijkt hoe belangrijk het is dat buitenlandse werknemers een eigen slaapkamer hebben, die ze niet hoeven te delen. Daarmee kan ook in huis zoveel mogelijk afstand gehouden worden om besmetting tegen te gaan en is er een mogelijkheid om je terug te trekken in isolatie wanneer je ziekteverschijnselen hebt. 

Daarnaast is het informeren van het buitenlands personeel erg belangrijk. Door de taalbarriere krijgen ze niet alle informatie die door de overheid aan de Nederlandse bevolking wordt gedeeld. Dit is een belangrijke taak voor werkgevers. Van werkgevers krijgen we signalen dat migranten zich zorgen maken, en soms ook onnodig overbezorgd zijn. HomeFlex wil werkgevers graag ondersteunen in de informatievoorziening richting hun personeel dat uit het buitenland komt.

 

HomeFlex heeft de afgelopen weken de volgende acties ondernomen om het welzijn van de bewoners in onze woningen zo goed mogelijk te laten zijn:

  • Een flyer in alle woningen verspreid met daarop de belangrijkste maatregelen om verspreiding tegen te gaan. En een verwijzing naar de engelse pagina van het RIVM, zodat ze altijd de actuele informatie kunnen vinden.
  • Werkgevers gevraagd om deze flyer ook te bespreken met hun personeel.
  • Onze klanten hebben we actief benaderd en hen de mogelijkheid geboden om personeel te verspreiden over meerdere woningen zodat er maximaal 1 persoon per slaapkamer ligt.
  • Omdat arbeidsmigranten na een lange werkdag in de supermarkten misgrijpen naar toiletpapier hebben ze de mogelijkheid dit bij HomeFlex te halen of te bestellen.
  • We staan in nauw contact met gemeenten en leveren indien nodig gegevens aan over de locaties waar arbeidsmigranten verblijven en over de veiligheid in en rondom die woningen.
  • Vandaag is er ook een aparte pagina op de website van HomeFlex ingericht waarop informatie gebundeld wordt die door de overheid en de RIVM gedeeld wordt. Deze pagina zal regelmatig aangevuld worden en kan een uitgangspunt zijn voor werkgevers of buitenlandse werknemers met vragen over de corona-crisis.

 

Uiteraard zijn onze collega's van de afdelingen verhuur en facilitair nog steeds volledig bereikbaar voor onze klanten. U kunt te allen tijde contact opnemen via verhuur@homeflex.nl of facilitair@homeflex.nl