1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Huisvesting arbeidsmigranten in de Groene Metropoolregio

Huisvesting arbeidsmigranten in de Groene Metropoolregio

Huisvesting arbeidsmigranten in de Groene Metropoolregio

Goede huisvesting van arbeidsmigranten is van groot economisch belang. Vanwege een krimpende arbeidsmarkt leveren arbeidsmigranten een aanzienlijke bijdrage in allerlei sectoren. Daarbij is het bieden van goede huisvesting een belangrijke voorwaarde en een maatschappelijke opgave.

Achttien gemeenten in de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen hebben besloten samen een regionaal beleidsplan huisvesting arbeidsmigranten op te stellen. Diversen deskundigen zijn betrokken bij het opstellen van het beleidsplan, waaronder werkgevers, uitzendbureaus en huisvesters zoals HomeFlex. Willem Weggeman was namens HomeFlex op 9 december aanwezig bij een digitale panelbijeenkomst die in het teken stond van het opstellen van dit beleidsplan.

Onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de sessie was o.a. de kwaliteit van huisvesting, maar ook de urgentie waarmee gehandeld moet worden om huisvesting te kunnen realiseren. De huisvesting moet minimaal voldoen aan de normen van SNF (Stichting Normering Flexwonen), maar meer nog is het belangrijk om de aanbevelingen van Rapport Roemer op te volgen. Een ander belangrijk onderdeel is de registratie van arbeidsmigranten. Hiervoor is afstemming met de gemeente noodzakelijk. Met de deskundigheid van de deelnemers en de vele onderwerpen die besproken zijn heeft de Groene Metropoolregio een goed beeld gekregen om het beleidsplan verder te ontwikkelen.

De livestream terugkijken kan via deze link.