1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

Oekraïense vluchtelingen krijgen onderdak op Elsenbosch

Vrijdag 25 maart hebben een groot aantal Oekraïners hun intrek genomen in de appartementen op de woonlocatie van HomeFlex in Honselersdijk, industrieterrein Elsenbosch. In samenwerking met gemeente Westland heeft HomeFlex ruimte gemaakt om langere tijd onderdak te bieden aan deze vluchtelingen.

In twee weken tijd heeft HomeFlex ca. 30 drie- en vierkamerappartementen in orde gemaakt voor de opvang van Oekraïense gezinnen. De appartementen zijn schoongemaakt en opnieuw ingericht met comfortabele bedden en meubilair. De gemeente Westland voorziet de bewoners van de eerste levensbehoeften en zal ze de komende periode begeleiden.

De locatie op terrein Elsenbosch is door HomeFlex in 2020 geopend voor de huisvesting van arbeidsmigranten en bestaat uit 120 appartementen. Alle appartementen hadden nog een lege slaapkamer die met het oog op mogelijke groei nog niet gebruikt werd. Door deze lege slaapkamers nu te gebruiken en in samenwerking met de huurders de bewoners anders in te delen is er ruimte ontstaan om ongeveer 120 Oekraïense vluchtelingen voor een langere tijd onderdak te bieden.