1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuwsoverzicht
  4. Onderzoek: Share My Voice

Onderzoek: Share My Voice

Onderzoek: Share My Voice

Graag maken we gebruik van onze kanalen om het onderzoek van 'Share my voice' onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk arbeidsmigranten. Nederland kan niet zonder arbeidsmigranten. Er werken honderdduizenden mensen uit de hele wereld in ons land om de economie draaiende te houden. Bedrijven uit diverse sectoren, van logistiek tot tuinbouw, drijven op deze waardevolle krachten. Toch weten veel Nederlanders nog weinig over arbeidsmigranten en heerst er veel onwetendheid.

Bovendien wordt er vooral gesproken óver arbeidsmigranten, maar nauwelijks mét arbeidsmigranten. Om die reden start Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten het onafhankelijk onderzoekspanel #sharemyvoice om de stem van de arbeidsmigrant te laten horen.

 

Perspectief van arbeidsmigranten op Nederland

Arbeidsmigranten zijn van groot belang voor Nederland. Er wordt op dit moment echter nauwelijks geluisterd naar hun meningen, gevoelens en ervaringen. De stem van de arbeidsmigrant wordt hierdoor niet (voldoende) gehoord. Daarom is Share My Voice opgericht. Share My Voice is een onafhankelijk onderzoekspanel dat enkel bestaat uit arbeidsmigranten. Het is een panel ván en vóór arbeidsmigranten. Onder de leden van het panel worden korte onderzoeken uitgevoerd om het perspectief van arbeidsmigranten te laten horen. Zo kunnen bedrijven en overheden geholpen worden met nieuwe kennis en het nemen van betere beslissingen.

 

Deel je mening

Bij dit onderzoek hebben we jouw hulp nodig. Laat weten wat je belangrijk vindt, deel je ervaringen en geef je mening over allerlei actuele onderwerpen waar jij, je familie, vrienden en collega’s hier in Nederland mee worden geconfronteerd. Deze keer gaat het onderzoek over huisvesting, integratie in de lokale omgeving en toekomstperspectief. Doe mee en spreek je uit over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Meedoen aan het onderzoekspanel wordt beloond: bij iedere deelname aan een onderzoek maak je namelijk kans op tegoedbonnen van Amazon. 

 

Onafhankelijk onderzoek

Share My Voice wordt uitgevoerd in opdracht van Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten: een onafhankelijke stichting die erop is gericht om kennis over arbeidsmigranten te ontwikkelen en te verzamelen. Periodiek wordt er onderzoek uitgevoerd onder de leden van het panel, die gaan over o.a. werkomstandigheden, huisvesting, integratie, ambities en toekomstperspectief. Hiermee wil Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten burgers, bedrijven, overheden en andere partijen beter informeren over arbeidsmigranten. Deze informatie geeft hen immers meer kennis waardoor uiteindelijk betere beslissingen kunnen worden genomen. Denk bijvoorbeeld aan andere, goedkopere vormen van huisvesting, meer ontwikkelmogelijkheden op het werk en een betere beeldvorming onder Nederlanders.

 

Help mee het woon-, werk- en leefgenot van arbeidsmigranten te verbeteren en laat jouw stem horen via www.sharemyvoice.nl!